Yaban TV Frekans Bilgileri (Detaylı – Adım Adım Anlatım)

Aleyna

Haberler

3 Aralık 2020

Yaban TV Frekans Bilgileri (Detaylı – Adım Adım Anlatım)

Yaban TV, doğal hayatı yakından takip eden ve özellikle av tutkusu olanların düzenli olarak takip ettiği bir kanal. Daha çok belgesel, avcılık programları ve hayatta kalma konulu şovlar yer alan kanal geniş bir izleyici kitlesine sahip. Hatta son yapılan izleyici araştırmaları Yaban TV’nin Türkiye’nin en çok izlenen belgesel kanalı olduğunu gösteriyor.

Yaban TV yayın akışı içerisinde balıkçılık, avcılık, atıcılık, okçuluk, dağcılık, havacılık, rafting, yamaç paraşütü ve farklı doğa sporları konulu onlarca farklı program yer alıyor. 24 saat boyunca yayın yapan kanal yalnızca Digitürk üzerinden izlenebiliyor. Farklı yayın sağlayıcılarının Yaban TV ile anlaşması olmadığı için yalnızca Digitürk kullanan kişiler bu kanalın yayınına erişebiliyor.

Yaban TV’yi Digitürk aracılığıyla izleyebilmek için öncelikle uydu alıcısına frekans bilgisini girmek gerekiyor. Türksat 4A uydusundan yayın yapılan kanalın frekans bilgilerini birazdan sizlerle paylaşacağız. Siz bu bilgileri ve açıklayacağımız adımları takip ederek cihazın frekans ayarlarını yapabilirsiniz. Dilerseniz kanal ayarları menüsüne ulaştıktan sonra “Otomatik Arama” seçeneğini tercih ederek cihazın kanalları otomatik olarak bulmasını sağlayabilirsiniz. Fakat bu her zaman yeterli gelmeyebilir. Uydu alıcısı kanalı bulamayabilir ya da otomatik arama seçeneğinde sorunlar yaşanabilir. Böyle bir durumda frekansı manuel olarak girmeniz gerekir.

Biz sizlere frekans detaylarını ve işlem adımlarını vereceğiz. Ama öncelikle otomatik arama sonunda kanalın atandığı kanal numarasından bahsedelim.

Yaban TV Hangi Kanalda Çıkıyor?

Kanal numarası yayın sağlayıcısına göre değişiyor. Siz frekansı kendiniz girdiğinizde yeni kanal genellikle yayın listesinin sonuna atılır. Siz de kanal numarasını değiştirerek istediğiniz konuma getirebilirsiniz. Fakat otomatik ayarlamada kanal listesi sağlayıcının sistemine göre oluşur. İşte bu listede Yaban TV’yi kolaylıkla bulabilmeniz için kanal numarasını bilmenizde fayda var.

Daha önce de dediğimiz gibi, Yaban TV yalnızca Digitürk aracılığıyla yayın yapıyor. Siz de Digitürk 189. kanalı açarak Yaban TV’yi izleyebilirsiniz. Otomatik arama ile kanal bulmada sorun yaşadıysanız ya da otomatik arama seçeneği çalışmıyorsa, Yaban TV frekans bilgisini uydu alıcısına kendiniz girebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan bilgileri sonraki bölümlerde bulabilirsiniz.  

Güncel Yaban TV Frekans Bilgileri

Yaban TV frekans bilgileri manuel olarak frekans ayarı yapmanızı sağlar. Burada verilen bilgileri ilgili alanlara girdiğinizde uydu alıcısı kanalı rahatlıkla bulabilir. 

Yaban TV Türksat 4A Uydu Frekansı 

  • Uydu: Türksat 4A
  • Alış Frekansı: 11855
  • Polarizasyon: Dikey (Vertical)
  • Sembol Oranı (Symbol Rate): 30000
  • FEC Oranı (FEC Rate): 3/4

Yaban TV Frekansı Nasıl Ayarlanır?

Yukarıda verdiğimiz rakamlar size anlamsız görünebilir. Fakat işlem adımlarını öğrendiğinizde bu bilgileri kolaylıkla ilgili yerlere girebileceksiniz. Böylece Yaban TV’yi evinizde rahatlıkla izleyebileceksiniz.

1. Aşama

İlk adımda yapmanız gereken şey, ayarları düzenleyebileceğiniz menüyü açmak. Bunun için kumanda üzerinde yer alan tuşları kullanarak “Ayarlar” menüsüne geçiş yapmanız gerekiyor. Her kumanda birbirinden farklı olduğu için bu menüyü açan tek bir tuş yok. Daha doğrusu bu tuş farklı şekillerde isimlendiriliyor. “Menü”, “Setup”, “Ayarlar” ya da “OK” ifadelerinden birinin olduğu tuşa basarak bahsettiğimiz menüyü açabilirsiniz.

Bu menü içerisinde farklı seçenekler göreceksiniz. Bunlardan “Kurulum”, “Yayın Kurulumu”, “Kurulum Menüsü” ya da “Yayın Menüsü” yazanlardan birini seçin. Bu adımı tamamladıktan sonra karşınıza kanal ayarlarını yapabileceğiniz bir sayfa açılacak. Bu sayfada “Otomatik Kurulum” ya da “Otomatik Kanal Arama” kısımlarından birini seçerek yukarıda bahsettiğimiz otomatik arama işlemini başlatabilirsiniz. Manuel olarak frekans bilgilerini girmek içinse “Kanal Ekle” kısmına gelmeniz gerekiyor. Bu noktada kumandanın yön tuşlarıyla hareket ederek kanal ekleme menüsüne girebilirsiniz. 

2. Aşama

Bu aşamadan itibaren bir önceki adımda ulaştığınız kanal ekleme menüsü üzerinde çalışacağız. Burada yer alan boşluklara ilgili frekans bilgilerini gireceğiz. 

İlk olarak “Alış Frekansı”, “Frekans”, “TP Frekansı” ya da “Uydu Frekansı” olarak isimlendirilen boşluğa gelin. Kumandanın yön tuşlarını kullanarak ulaştığınız alana “11855” değerini girin. Bu sayıyı yazarken de kumandanın rakam tuşlarını kullanabilirsiniz.

3. Aşama

Ana frekans bilgisini girdikten sonra “Sembol Oranı” ile devam ediyoruz. Bu kısım “Symbol Rate” ya da “Sembol Rate” olarak isimlendirilmiş de olabilir. Hepsi aynı şey, merak etmeyin. Buraya gelin ve kumandanın rakam tuşlarını kullanarak “30000” yazın.

4. Aşama

Bu adımda polarizasyon ayarlarını yapacağız. Bunun için kurulum sayfasında “Polarizasyon” yazan satıra gelin. Karşınıza iki seçenek çıkacak. Bunlar arasından “Dikey” olarak adlandırılan alanı seçin. Bu ifadenin İngilizce karşılığı olan “Vertical” seçeneği de olabilir. Ya da “V” veya “D” şeklinde kısaltma da görebilirsiniz. Hepsi aynı ayarı ifade ediyor. Bahsettiğimiz ifadelerden hangisi varsa onu seçin.

5. Aşama

Sırada FEC ayarları var. Sayfa üzerinde “FEC Oranı” ya da “FEC Rate” yazan bir satır göreceksiniz. Kumandanın yön tuşlarını kullanarak bu alana gidin ve boşluğa “3/4” yazın. Burada bir noktayı belirtelim: Bazı uydu alıcılarının ayar menüsünde FEC bilgisi yer almıyor. Eğer siz de kurulum menüsünde FEC kısmını göremezseniz bu, uydu alıcınızın tipiyle alakalı. Sorun değil. Bu uydu alıcılarında FEC kodu girilmeden tüm ayarlar tamamlanabiliyor. Cihaz kodu otomatik olarak algılıyor.

6. Aşama

Bu aşamada şimdiye kadar yapılan ayarları kaydederek devam edeceğiz. Buraya kadar verilenleri eksiksiz bir şekilde tamamladıysanız kumandanın “OK”, “Enter” yazan tuşuna basarak ayarları kaydedebilirsiniz.

7. Aşama

Tüm ayaları kaydettikten sonra yapmanız gereken tek bir şey var, kanalı aratmak. Bu adım için ayarları yaptığınız menüde yer alan “Kanal Arama” seçeneğine gelin. Bu kısmı seçtikten sonra cihaz kanalları aramaya başlayacak. Sizin girdiğiniz bilgileri tarayan cihaz, kısa sürede Yaban TV’yi bulacak ve kanal listenize ekleyecektir. Bu şekilde eklenen kanal genellikle listenin en sonuna gönderilir. Siz Yaban TV’yi dilediğiniz kanal numarasını taşıyabilirsiniz.

TLC Frekans Bilgileri

KRT TV Frekans Bilgileri

Benzer Haberler

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz