Kurtlar Vadisi Darbe’ye İzin Çıkmadı

Kurtlar Vadisi Darbe’ye İzin Çıkmadı

Magazin 1 dk
169 kelime Okuma: ~1 dk #Magazin

Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, ‘Kurtlar Vadisi Darbe filminin başvurusu elimize geldiği an askıya bile almadan reddetmek zorunda kaldık.’ şeklinde açıklamalar yaparak son noktayı koymuş oldu.

Pana Film için patent başvurusunun 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminden önce 24 Mayıs 2016 tarihinde yapıldığı öğrenildi. Darbe filminin başvurusunu 2 ay önceden yapan Necati Şaşmaz ise bu başvuru üzerine Ankara’dan bir telefon aldı.

Askıya Alınmadan Reddedildi

Prof. Dr. Habip Asan tarafından aranan Necati Şaşmaz, kendisine bilgilendirme olarak patent başvurusunun reddedildiğini söylediklerini belirtti. Türkiye’de uygulanan OHAL gerekçesiyle iptal edilen başvurunun askıya dahi alınmadığı ise gelen diğer bilgiler arasında yer alıyor.

Online olarak yapılan patent başvurusunu inceleyen Türk Patent Enstitüsü, genellikle değerlendirme ve itiraz için askı süresi gibi yöntemler uyguladıklarını ancak Kurtlar Vadisi Darbe filmini doğrudan reddettiklerini söyledi.

Yorumlar
no-comment

Henüz kimse yorum yapmamış. İlk yorumu siz yazın!