Güncel KRT TV Frekans Bilgileri (Adım Adım Anlatım)

Aleyna

Haberler

3 Aralık 2020

Güncel KRT TV Frekans Bilgileri (Adım Adım Anlatım)

KRT TV frekans bilgilerini kullanarak ayar yaptıktan sonra evde rahatlıkla KRT TV izleyebilirsiniz. Otomatik aramada sorun yaşadığınızda ya da sistem herhangi bir sebepten dolayı hata verdiğinde bu yazı içerisinde sizlere sunacağımız frekans bilgilerini paylaşacağımız işlem adımlarını izleyerek cihaza kaydedebilirsiniz.

KRT TV kaliteli siyaset programları ve kültür odaklı yapımlarıyla bilinen ve sevilen bir kanal. Türksat 3A uydusu üzerinden yayın yapan kanala farklı yayın sağlayıcıları aracılığıyla ulaşılabiliyor. Digitürk, D-Smart ve Turkcell TV+ sistemlerinde yer alan kanal 24 saat boyunca yayın yapıyor. Siz de dilediğini zaman televizyonun frekans ayarlarını düzenleyerek KRT TV izlemeye başlayabilirsiniz. Bu noktada ihtiyacınız olan frekans bilgilerini ve ilgili bilgilerin sisteme giriliş adımlarını yazımızda bulabilirsiniz. 

KRT TV Frekans Bilgileri

KRT TV frekans bilgilerine otomatik aramanın yetersiz kaldığı durumlarda ihtiyaç duyabilirsiniz. Bildiğiniz gibi günümüzde birçok cihaz kanalları kendisi arayarak bir kanal listesi oluşturabiliyor. Fakat bu işlem bazen sistem hataları bazen de anlık sorunlar sebebiyle yarıda kalabiliyor. Ya da güncellenen frekans bilgileri cihaza işlenmediğinde istenilen kanalı izlemek mümkün olmuyor. Bu gibi durumlardan kaçınmak için de frekans bilgilerini bilmek ve gerekli olduğunda uydu alıcısına bu bilgileri girmek gerekiyor. Biz şimdi sizlere KRT TV frekans bilgilerini vereceğiz. Sonrasında da bu bilgileri nasıl kullanacağınızı göstereceğiz.

KRT TV Türksat 3A Uydu Frekansı

  • Uydu: Türksat 3A
  • Alış Frekansı: 12729
  • Sembol Oranı (Symbol Rate): 30000
  • Polarizasyon: Dikey (Vertical)
  • FEC Oranı (FEC Rate): 2/7

KRT TV Frekansı Nasıl Ayarlanır?

KRT TV frekans bilgilerini paylaştık. Şimdi bu bilgileri nerede ve nasıl kullanacağımızı adım adım anlatalım.

1. Adım

Frekans ayarlarını yapabilmek için bu ayarlara özel menüye gitmek gerekiyor. Bunun için öncelikle kumanda üzerinde yer alan “OK”, “Menü”, “Setup” ya da “Ayarlar” yazan tuşlardan birine basın. 

Karşınıza televizyon ve uydu alıcısı ayarlarının olduğu bir sayfa açılacak. Bu sayfada “Kurulum Menüsü”, “Uydu Kurulumu” ya da “Kurulum Ayarları” yazan kısma gelin. Bu aşamada kumandanın yön tuşlarını kullanarak aşağı-yukarı hareket edebilirsiniz. İlgili menüyü seçtikten sonra açılan sayfada ise “Kanal Ekleme” kısmına gelmeniz gerekiyor. Yön tuşlarını kullanarak imleci bu menünün üzerine getirdikten sonra “OK” tuşuna basın ve menü sayfasını açın.

2. Adım

Kanal ekleme sayfasında farklı boşluklar olduğunu göreceksiniz. Biz şimdi boşluklara bir önceki bölümde verilen frekans ayarlarını teker teker gireceğiz. 

İlk olarak ana frekansla başlayalım. “Frekans”, “Alış Frekansı” ya da “TP Frekansı” ifadelerinin yer aldığı satıra gelin. Buradaki boşluğa, kumandanın rakam tuşlarını kullanarak, “12729” yazın. 

3. Adım

İlk frekans bilgisini girdikten sonra “Sembol Oranı” ile devam ediyoruz. Bu kısım “Symbol Rate” olarak da isimlendirilmiş olabilir. Önünüzdeki sayfada bahsettiğimiz iki ifadeden birinin bulunduğu satıra gelin. Oradaki boşluğa “30000” yazın.

4. Adım

Frekans ayarlarını yapmaya devam ediyoruz. Sırada polarizasyon kısmı var. Listede “Polarizasyon” yazan satıra gelin. Karşınıza iki seçenek çıkacak. Siz burada “Dikey” seçeneğini tercih etmelisiniz. Bu seçenek farklı şekillerde de ifade edilebilir. Eğer “Düşey” yazısı yoksa “Vertical”, “V” ya da “D” seçeneklerinden birini tercih etmeniz gerekiyor. 

5. Adım

Son bilgi girişi adımına geldik. Burada kanal ekleme menüsünde yer alan “FEC Oranı” ya da “FEC Rate” yazan kısma gelmeniz gerekiyor. Oradaki boşluğa 2/7 yazarak frekans ayarlarını tamamlayabilirsiniz. Yeni nesil uydu alıcılarının bazılarında bu alan yok. Eğer siz de sayfada FEC satırını göremiyorsanız, bu bilgiyi girmenize gerek yok demektir.

6. Adım

Bu adımda şimdiye kadar yaptığınız ayarları kaydetmeniz gerekiyor. Bunun için sayfa üzerinde yer alan “Kaydet” kısmına gelerek “OK” tuşuna basabilirsiniz. Kaydet seçeneği yoksa direkt “OK” tuşuna basmanız yeterli olur. 

7. Adım

KRT TV izlemeye başlayabilmeniz için yapmanız gereken son bir işlem kaldı. Bunun için daha önce açtığınız “Ayarlar” menüsüne gidin. Orada “Kanal Arama” seçeneği olduğunu göreceksiniz. Bu kısma tıklayarak cihazın KRT TV frekanslarına ulaşmasını sağlayın. Kısa bir süre içerisinde cihaz kanalı bulacaktır. KRT TV’yi kanal listesinin en sonunda bulabilirsiniz. Kanalı liste içerisinde dilediğiniz kısma taşıyabilirsiniz. 

KRT TV Hangi Kanalda Çıkıyor?

Yazının başlangıç bölümünde otomatik arama seçeneğinden de bahsetmiştik. Bunun için ayarların yapıldığı menüde yer alan “Otomatik Arama” seçeneğini tercih etmek gerekiyor. Bir sorun olmadığı takdirde uydu alıcısı kanalları arayarak listeye ekliyor. Bu şekilde arama yapıldığında sistem yayın sağlayıcısının cinsine göre bir kanal listesi oluşturuyor. Tabii bu liste oldukça uzun. Kanal listesi içerisinde kaybolmadan KRT TV’yi izlemek için KRT TV’nin hangi yayın sağlayıcısında hangi kanalda yayınlandığını bilmenizde fayda var. KRT TV kanal numaraları şöyle sıralanabilir:

  • Digitürk: 62. kanal
  • D-Smart: 147. kanal
  • Turkcell TV+: 125. kanal

TLC Frekans Bilgileri 

Yaban TV Frekans Bilgileri

Benzer Haberler

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz