Defalarca İzlense de Asla Sıkmayan En İyi Şaban Filmleri (18+ Film)

Aleyna

Film Listeleri

9 Mart 2021

Defalarca İzlense de Asla Sıkmayan En İyi Şaban Filmleri (18+ Film)

Sizi bilmem ama ben Kemal Sunal filmlerini izlemeye doyamıyorum. Bana hep aile sıcaklığını derinden hissettiğim, kahkahalı akşamları hatırlatıyor. Bu kadar yılın geçmesine rağmen değişen bir şey yok. Hala aynı heyecanla ekranın başına koşmaya devam ediyorum. Önceleri, izlerken komik bulup gülerdim. Şimdi izlediğimdeyse helal olsun diyorum. Yapıtları zamana meydan okumakla kalmıyor, toplumsal eleştirileriyle de hala güncelliğini koruyor. Siz de benim gibi Kemal Sunal filmlerini tekrar tekrar izlemek isteyenlerdenseniz ve hangisinden başlayacağınıza karar veremiyorsanız, hazırladığım listeye bir göz atın derim.

İşte sizin için hazırladığım en iyi İnek Şaban filmleri listesi!

18. İbo ile GüllüşahIMDb 6.1/10 (1977)

İbo ile Güllüşah

İbo ile Güllüşah, 1977 yapımı güldürü türünde, yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı bir Kemal Sunal filmi. Başrollerine Kemal Sunal, Gülşah Soydan ve Ayşen Gruda hayat veriyor. Şaban ile Güllüşah’ın hikayesi ise şöyle:

İbo sevdiği kızla evlenebilmek ister. Fakat başlık parası denen illet buna izin vermez. Ardından para kazanmak için yaşadığı köyden, şehre gitmeye karar verir. Fakat işler umduğu gibi gitmez. Tam pes edecekken sevimli bir kız çocuğuyla karşılaşır. Küçük kız yani Gülşah, İbo’nun deyişiyle Güllüşah, ailesinin ilgisini çekmek için İbo’ya kendisini kaçırmış gibi yapmasını söyler. Bu sayede fidye isteyip İbo’nun başlık parasını halletmiş olacaklar. Aynı zamanda Güllüşah ailesinin kendisini ne kadar sevdiğini öğrenmiş olacak. Eğer siz de karmaşık duygular yaşatan bir film arıyorsanız kaçırmayın derim.

17. Şabaniye – IMDb 6.3/10 (1984)

Şabaniye

Şabaniye kan davasını trajikomik bir şekilde ele alan, 1984 yapımı Kartal Tibet filmi. Başrollerinde Kemal Sunal, Çiğdem Tunç, Erdal Özyağcılar, Adile Naşit gibi usta oyuncular yer alıyor. Çok merak edilen “Şabaniye filmi nerede çekildi?”, sorusunu da yanıtlamadan geçmeyelim. Çekimler İzmir’de gerçekleşiyor. Filmin konusu ise şöyle:

Filmde Şaban’ın sakarlığı dillere destan. Bu sakarlığa rağmen kan davalısından kurtulmak için kadın kılığına giriyor. Burada Kemal Sunal Şabaniye rolüyle üstün bir başarı sergiliyor. Güzelliği ve sesiyle de herkesi etkiliyor. Kan davalısı dahi kendisini tanıyamıyor. Hatta bir de aşık oluyor. Tabii bizim Şaban da kanlılarının kızına aşık oluyor. Birçok aşk üçgeni iç içe. Çoğu kez Şaban’ın arada kalışlarını izleyeceğiz. Bir yanda sevdam, bir yanda canım misali. Bakalım aşk, kan davasını yenebilecek mi? Eğer siz de güzel vakit geçirmek istiyorsanız Kemal Sunal’ın Şabaniye filmi en iyi tercihlerden biri olabilir.

16. Şaban Papucu Yarım – IMDb 6.5/10 (1985)

Şaban Papucu Yarım

Şaban Papucu Yarım filmi, 1985 yapımı ve trajikomik türde. Yönetmenliğini ise Kartal Tibet üstleniyor. Filmin başrollerinde Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Reha Yurdakul gibi usta oyuncular yer alıyor. Konusu ise şöyle:

Şaban ve ailesi kiralık bir evde oturuyorlar. Evlerinin yanında da bir oyun parkı var. Oyun parkının işletmeciliğini yapıyorlar. Yeri geliyor mısır, dondurma satıyorlar. Yani geçimlerini bu şekilde sağlıyorlar. Zengin bir iş adamı, hem evlerinin hem de parklarının yıkılması için emir veriyor. Bu süreçte ailenin direnişini izliyoruz. Her filmini ayrı bir seviyorum Kemal Sunal’ın. Bu filminde unutamadığım Şaban repliklerinden birini sizinle paylaşmak istiyorum. Eminim duyduğunuzda siz de içinizden tekrar etmeye başlayacaksınız. İşte o replik: “Şabaaan papucu yarım, çık dışarıya oynayalım!” Ailenizle birlikte izlemek için film arıyorsanız harika bir seçim olabilir.

15. Şendul Şaban – IMDb 6.5/10 (1985)

Şen Dul Şaban

1985 yapımı komedi türünde Kartal Tibet filmi, Şen Dul Şaban oyuncuları arasında Kemal Sunal, Nevra Serezli, Halit Akçatepe, Ayşen Gruda gibi usta sanatçılar yer alıyor. Konusu ise şöyle:

Malum geçinme derdi. Şaban ve arkadaşı Ali, işçi olarak çalıştıkları fabrikada patronlarından zam ister. Siz misiniz zam isteyen, hemen kovuluverirler. Şaban iş arar bulamaz. Tabi evi birinin geçindirmesi gerekiyor. Sonrasında eşi Necla ile kadınların daha çabuk iş bulabileceği konusunda bir iddiaya girerler. Hemen ertesi gün Necla iş bulur ve sekreter olarak çalışmaya başlar. O zamandan sonra da evdeki roller değişir. Şaban ev işlerine bakar, eşi Necla da dışarıda çalışır. Kadın ve erkek rolleri üzerinden topluma gönderme yapan nefis filmlerden biri. İzlemediyseniz mutlaka izleme listenizde olsun derim.

14. Avanak Apti – IMDb 7.0/10 (1978)

Avanak Apti

Avanak Apti, 1978 yapımı Natuk Baytan filmi. Komedi türünde izleyeceğimiz bu filmin başrollerinde Kemal Sunal, Ayşen Gruda, Ünal Gürel gibi usta sanatçıları görüyoruz. Filmin konusu ise şöyle:

Bizim Şaban Avanak Apti rolüyle iyice kendinden söz ettirmeyi biliyor. Filmde Apti, ünlü ses sanatçısı Nevin Şenses’e aşık. Tabi yoksulluk belası yok mu, Nevin’in kendisini istemeyeceğine emin. Apti bir gün Nevin’i dinlemeye gazinoya gidiyor. İsim karışıklığı yüzünden herkes bizim Apti’yi Urfalı Apti zannediyor. Sonrasında ise her şey arapsaçına dönüveriyor. Yer yer sesli kahkahalara hazır olun bu filmde. Özellikle eski Şaban filmlerinin güldürürken verdiği bu dozunda eleştirileri, Kemal Sunal hayranlığımın en belirleyici sebeplerinden biri.

13. Sosyete Şaban – IMDb 7.0/10 (1985)

Sosyete Şaban

Sosyete Şaban, 1985 yapımı Kartal Tibet filmi. Filmin başrolünde Kemal Sunal, Perihan Savaş, Kenan Pars gibi birçok usta sanatçı yer alıyor. Köylü ve şehirli çatışmasının sıkça yaşandığı yapımda, “Sosyete Şaban filmi nerede çekildi” sorusu merak konusu. Film İstanbul Sarıyer’de Bilezikçi Çiftliği olarak bilinen bir yerde çekiliyor. Filmin konusu ise şöyle:

Ortada bir beşik kertmesi olayı var. Bizim köylü ve zengin Şaban Ağa ile şehirli, eğitimli ve güzel Peri beşik kertmesi. Fakat Peri bu olayı çok sığ buluyor. Üstelik Şaban Ağa’nın köylü olması ve kibarlıktan anlamaması nedeniyle bu evliliği istemiyor. Fakat babasının borçlarından kurtulabilmesi için de evlenmek zorunda. Evlenir evlenmez, arkasında kırıcı bir mektup bırakarak şehre döner. Şaban Ağa’nın bu olay karşısında gururu çok kırılır. Bunun üzerine bir oyun düzenler ve şehirli Dilaver Bey’e dönüşür. Sıkıldıysanız tam size göre bir film.

12. Orta Direk Şaban – IMDb 7.3/10 (1984)

Orta Direk Şaban

Orta Direk Şaban, 1984 yapımı Kartal Tibet filmi. Filmin başrollerinde Kemal Sunal, Bahar Öztan, Yalçın Tülpar gibi usta oyuncular yer alıyor. Konusu ise şöyle:

Orta Direk Şaban Erkan karakteriyle gördüğümüz Yalçın Tülpar zengin bir sınıfı temsil ederken, Şaban zar zor geçinen işçi sınıfını temsil ediyor. Şaban, hem mahalleden tanıdığı hem de sekreter olarak aynı fabrikada çalıştığı Bahar’a deliler gibi aşık olur. Bahar, zengin iş insanı Adnan Bıçakçı’nın sağladığı burs sayesinde üniversitede okuyor. Gelgelelim Bahar’a aşık olan sadece Şaban değil. Ünlü futbolcu Erkan da Bahar’a aşık. Aşkın gücü mü, servetin gücü mü? Kafa dağıtmaya ihtiyacınız varsa Orta Direk Şaban tam size göre!

11. Salako – IMDb 7.4/10 (1974)

Salako

Salako, 1974 yapımı Atıf Yılmaz filmi. Filmin başrollerinde Kemal Sunal, Meral Zeren, İhsan Yüce gibi usta oyuncuları görüyoruz. Filmin konusu ise şöyle:

Babası, kızı Emine’yi zorla evlendirmek ister. Ağa kızı olmak kolay değil elbette, Emine karşı da çıkamaz. Dağa kaçıp Hamido’nun yanına gitmek ister ama sarp dağları tek başına aşamayacağını bilir. Ağa kızı olduğu için de kimse Emine’ye yardım ederek hayatını zora sokmak istemez. Bir kişi dışında tabii, Salako! Salako Emine’ye deli gibi aşık. İnek Şaban Salako isminin hakkını verir ve Emine’nin kendisiyle kaçtığını zanneder. Böylece evden kaçarlar. Afişi görür görmez salı sallanır, çarşamba çarşafa dolanır diye başlamış olabilirsiniz. Bana haftanın günlerine farklı baktıran en komik Şaban filmlerinden biri.

10. İnek Şaban – IMDb 7.6/10 (1978)

İnek Şaban

İnek Şaban, 1978 yapımı Osman Seden filmi. Filmin başrolünde Kemal Sunal, Defne Yalnız, Yavuz Karakaş gibi usta oyuncular yer alıyor. Filmin konusu ise şöyle:

Bir manavda çırak olarak çalışan Şaban’ın evlenebilmesi için başlık parasına ihtiyacı var. Fakat çıraklık yaparak kazandığı para başlık parasına yetmez. Bu nedenle Almanya’ya gidip para kazanmak ister. Şaban havaalanına gittiği sırada, Kara Mithat’ın adamları tarafından kaçırılır. Adamlar Şaban’ı ünlü kaleci Bülent zannederler. Şaban’dan maçlara çıkmasını isterler. Neye uğradığını şaşıran Şaban, çıraklık yaptığı zamanlarda taşıdığı karpuzları aklına getire getire efsane bir kaleci olur çıkar. Tam her şey iyiye giderken gerçekler ortaya çıkıverir. Benim de severek izlediğim en güzel Şaban filmlerinden olan bu filmi izlemeden geçmeyin!

9. Atla Gel Şaban – IMDb 7.6/10 (1984)

Atla Gel Şaban

Atla Gel Şaban oyuncuları arasında Kemal Sunal, Nevra Serezli, Dinçer Çekmez, Turgut Özatay gibi usta sanatçılar yer alıyor. 1984 yapımı filmin yönetmen koltuğunda Natuk Baytan yer alıyor.

Atla Gel Şaban konusu ise şöyle: Bir şekerleme firmasında çalışan Niyazi, aldığı maaşla geçinemez. Bir gün mahallede herkesin at yarışlarına merak saldığını görür ve kendisi de denemek ister. Dolmuşta giderken bir tahminde bulunur fakat kuponu yatırmaz. Tahmininin çıktığını gören Niyazi, emin olmak için dolmuşta üst üste denemeler yapar. Niyazi’nin tahminlerinin hep doğru çıktığını gören bir adam, mafya babası Kazım’a gördüklerini anlatır. Kazım, Niyazi’yi hemen evine getirtir. Sonrası, gelsin komedi. Evde dolmuş mu dersiniz, şiki şiki baba mı dersiniz size kalmış. İzlemediyseniz mutlaka vakit ayırın derim.

8. Bekçiler Kralı – IMDb 7.7/10 (1979)

Bekçiler Kralı

Bekçiler Kralı, 1979 yapımı trajikomik bir Osman Seden Filmi. Oyuncu kadrosunda Kemal Sunal, Semra Türel, Reha Yurdakul gibi usta oyuncular var. Konusu ise şöyle:

Filmde Şaban Özgüneş bir bekçi. İsmini “Dayı” koyduğu bir köpeği var. Gelgelelim Şaban mahalledeki muhtardan bakkala, fabrikadan tüpgaz bayiine kadar herkesi teftiş eder ve uyarılarda bulunur. Fakat kimse Şaban’ın uyarılarını dikkate almaz. Şaban bu sefer de kurallara uymayanları “Dayıya şikayet etmekle” korkutur. Fakat insanlar dayı kelimesini duyar duymaz Şaban’ın İçişleri Bakanı’nın yeğeni olduğunu düşünürler. Dedikodu bu ya, hızla yayılır. İnsanlar kurallara uymaya özen gösterir, milletin hakkını yememeye başlarlar. Trajikomik hikayesiyle Kemal Sunal’ın ölümsüz eserlerinden biri daha!

7. Kapıcılar Kralı – IMDb 8.4/10 (1976)

Kapıcılar Kralı

Kapıcılar Kralı, 1976 yapımı bir Zeki Ökten filmi. Filmin başrollerinde Kemal Sunal, Bilge Zobu, Şevket Altuğ gibi usta oyuncular yer alıyor. Filmin konusu ise şöyle:

Seyit bir apartmanda kapıcı. Saf görünüşünün altında kurnaz bir adam yatıyor. Film, Seyit ve ailesinin apartman sakinleriyle aralarındaki ilişkiye odaklanır. Seyit’in eski apartman yöneticisiyle arası gayet iyiyken yeni yönetici işleri bozacak. Fakat Seyit’in planları ve gayreti, apartmanın çoğunluk hissesini almalarını sağlayacak. Her zaferden faydalanmak isteyen akbabaları bilirsiniz. Apartmana gelen yeni ve çekici kadının Seyit’i ayartma planları sonuç verecek mi? Yıllar geçmesine rağmen günümüzden de izler taşıyan efsane İnek Şaban filmlerinden Kapıcılar Kralı’nı mutlaka izleyin!

6. Çöpçüler Kralı – IMDb 8.6/10 (1977)

Çöpçüler Kralı

Çöpçüler Kralı, 1977 yapımı bir Zeki Ökten filmi. Filmin başrolünde Kemal Sunal Ayşen Gruda, Şener Şen gibi usta oyuncular yer alıyor. Konusu ise şöyle:

Mahallenin zabıta amiri, kanuni yetkilerini kullanarak çöpçü ve esnafın üzerinde büyük baskı kurar. Aynı zamanda bu amir temizlikçilik yapan Hacer’e aşık. Zabıta amirinin annesi, oğlunun Hacer’le evlenmesine tamamen karşı. Hacer’i seven yalnız zabıta amiri değil. Mahallenin çöpçüsü Apti de Hacer’i deli gibi sever. Ama şu parasızlık yok mu, hep başa bela! Bir gün Apti’nin yanlışlıkla bir gazinoya girmesiyle başına talih kuşu konacak. En iyi Şaban ve Şener Şen filmlerinden biri olan bu yapımı mutlaka izleyin!

5. Kibar Feyzo – IMDb 8.7/10 (1978)

Kibar Feyzo

Kibar Feyzo, 1978 yapımı bir Atıf Yılmaz filmi. Filmin başrollerine, Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Naşit gibi usta oyuncular hayat veriyor. Filmin konusu ise şöyle:

Feyzo vatani görevini yapmak için askere gider. Tezkeresini aldığında Gülo’ya talip olur. Fakat Gülo’yu başkaları da ister. Bu durumdan yararlanmak isteyen Gülo’nun babası, Gülo’yu açık artırmaya verir. En çok başlık parasını teklif edenin Gülo’yu almaya hak kazanacağını söyler. Müzakereler sonrasında Gülo senet karşılığında Feyzo’da kalır. Feyzo senetleri ödeyebilmek için şehre gider. Şehirde ağalık kavramının kalmadığını gören Feyzo, köy ahalisini aydınlatmaya çalışır. İnek Şaban filmlerinin en keyiflilerinden olan bu filmi seveceğinize eminim.

4. Şaban Oğlu Şaban – IMDb 8.8/10 (1977)

Şaban oğlu Şaban

1977 yapımı, Ertem Eğilmez filmi olan Şaban Oğlu Şaban oyuncuları arasında Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Şener Şen, Adile Naşit gibi usta sanatçılar yer alıyor. Şaban Oğlu Şaban Nigar karakterine hayat veren Ayben Erman’ın gerçek hayatta da kantocu olduğu biliniyor.

Filmi izleyenler “Şaban Oğlu Şaban nerede çekildi?” sorusunun yanıtını merak edebiliyor. Yeşilköy’de bir köşkte çekilen Şaban Oğlu Şaban filminde Şaban askerde atış talimleri sırasında komutanı Hüsamettin’i yanlışlıkla sürekli yaralıyor. Gel zaman git zaman askerlik bitiyor. Şaban ve asker arkadaşı Ramazan bir eğlence mekanında çalgıcılık yapmaya başlıyorlar. İkisi de bu mekanda kanto yapan Nigar’a aşık oluyor. İlginç ikili tesadüfen, bir suçluyu yakalarlar. Yakaladıkları suçluyu Nazır Paşa’ya teslim ederler. Bu üstün başarıları sayesinde çeşitli görevler bu ikiliyi bekleyecek. Bu komediye mutlaka şahit olmalısınız!

3. Süt Kardeşler – IMDb 8.9/10 (1976)

Süt Kardeşler

1976 yapımı bir Ertem Eğilmez filmi daha sizlerle. Filmde Kemal Sunal, Şener Şen, Halit Akçatepe, Adile Naşit gibi usta oyuncular yer alıyor. Filmin konusu ise şöyle:

Tam bir karmaşa aslında. Melek Hanım sütoğlu Şaban’ı eve çağırır. Fakat eve Şaban’ın arkadaşı Ramazan gelir. Bunu bilmeyen Melek Hanım Ramazan’ı Şaban sanıp abisi Hüsamettin’e damadı Bayram olarak tanıtır. Eve gerçek Bayram ve gerçek Şaban’ın gelmesi üzerine, işler iyice karışır. İşe bir de Gulyabani dahil olunca da değmeyin keyfimize. Eski Şaban filmlerinden biri olan Süt Kardeşler’i tekrar tekrar izlemeye doyamayabilirsiniz.

2. Tosun Paşa – IMDb 9.0/10 (1976)

Tosun paşa

Tosun Paşa, 1976 yapımı güldürü türünde bir Kartal Tibet filmi. Filmin baş karakterlerine hayat verenler arasında Kemal Sunal, Adile Naşit, Müjde Ar, Şener Şen, Ayşen Gruda, Ergin Orbey gibi usta sanatçılar yer alıyor. Konusu ise şöyle:

Seferoğulları ve Tellioğulları aileleri İskenderiye’nin en kıymetli arazilerinden biri olan Yeşil Vadi’yi almanın peşindedirler. Fakat Yeşil Vadi’din kanunen kime ait olduğunu devlet görevlileri dahi bilemez. Bunun üzerine Yeşil Vadi’ye giden yolun Daver Bey’in kızı Leyla’yı almaktan geçtiğini düşünürler. İki aile de araziyi bırakıp Leyla’yı alabilmek için en iyi damat adaylarını, Daver Bey’in karşısına çıkarma derdine düşerler. Böyle bir vaziyette de Tosun Paşa olmak elbette en çok Şaban’a yakışacak.

1. Hababam Sınıfı – IMDb 9.3/10 (1975)

Hababam sınıfı

Hababam Sınıfı, 1975 yapımı efsane bir Ertem Eğilmez filmi. Filmin başrollerinde Kemal Sunal, Münir Özkul, Halit Akçatepe, Tarık Akan, Adile Naşit gibi çok sayıda usta oyuncu yer alıyor.

Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eserlerinden Hababam Sınıfı, eğitim sistemine muhteşem bir eleştiri yöneltiyor. Filmde 20’li yaşlarının üstünde olmalarına rağmen hala lisede olan öğrenciler anlatılıyor. Film ebeveynlerin yetersiz ilgisini ve bir amaç bulamamış gençlerin eğlence odaklı yaşamlarını konu alıyor. Bu filmde her şey var. Eğer gülmeye ihtiyacınız varsa tam size göre. Diğer serilerini de mutlaka izlemeyi unutmayın!

Yörenin Doğasını, Kültürünü, Keyfini Yansıtan Karadeniz Filmleri

Duyguların Sel Olup Aktığı En İyi Ödüllü Aşk Filmleri

Benzer Haberler

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz