Güncel Minika Çocuk Frekans Bilgileri (Açıklamalı Anlatım)

Aleyna

Haberler

16 Ocak 2021

Güncel Minika Çocuk Frekans Bilgileri (Açıklamalı Anlatım)

Minika Çocuk, özellikle 3 ve 8 yaş aralığındaki çocuklara hitap eden bir çocuk kanalı. Çizgi filmler, ücretsiz etkinlikler ve ücretsiz eğitici oyunlarla birlikte Minika Çocuk, çocuklar için hem eğlenceli hem de eğitici bir kanal niteliğinde. 24 saat kesintisiz yayın yapan Minika Çocuk kanalı, aynı zamanda en çok izlenen çizgi film kanallarından da biri. Minika Çocuk kanalını uydudan ve farklı platformlardan izlemek mümkün.

Minika Çocuk, gece saatlerinde de yayınını sürdürür ve 24 saat aralıksız olarak yayın yapar. Minika Çocuk kanalını Türksat 4A, Tivibu, Turkcell TV Plus, Digiturk, D-Smart, Kablo TV aracılığı ile rahatlıkla izleyebilirsiniz. Ancak her platformda kanal sıralamasında farklılıklar bulunur. Minika Çocuk kanalını izlemek için doğru kanal bilgilerinin girilmesi ve güncel frekans ayarlarının yapılması gerekir. Minika Çocuk kanalına ait frekans bilgilerini ve ayarlama adımlarını detaylı bir şekilde yazımızda bulabilirsiniz.

Platformlara Göre Minika Çocuk Kanal Numaraları

Minika Çocuk, diğer kanallar gibi platformlara göre kanal sıralamasında değişiklik gösterir. Bu nedenle platformlara göre Minika Çocuk kanal bilgilerinin bilinmesi gerekiyor. İşte televizyondan kesintisiz bir şekilde Minika Çocuk’u izleyebileceğiniz kanal numaraları:

  • Digiturk: 169. kanal
  • D-Smart: 131. kanal
  • Teledünya: 165. kanal
  • Tivibu: 113. kanal
  • Kablo TV: 445. kanal
  • Turkcell TV Plus: 115. kanal

Minika Çocuk Frekans Bilgileri

Çocuklarınıza Minika Çocuk kanalında yayımlanan çizgi film ve oyun etkinliklerini izletmek için kanal numarasını girmek yeterli olmayacaktır. İlk olarak kanalın frekans ayarlarının yapılması gerekir. Otomatik arama ile kolay bir şekilde kanal ayarlaması yapılsa da bazı durumlarda manuel ayarlama yapmak gerekebiliyor. Frekans bilgilerini kullanarak yapacağınız ayarlama ile kolayca kanal ekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra Minika Çocuk kanalını kesintisiz olarak izleyebilirsiniz.

Minika Çocuk Türksat 4A Uydu Frekansı

  • Uydu: Türksat 4A
  • Frekans: 12.053 MHz
  • Sembol Oranı: 27.500
  • Polarizasyon: H (Yatay)
  • FEC: 5/6

Minika Çocuk Frekansı Nasıl Ayarlanır?

Yazımızın başında belirttiğimiz gibi Minika Çocuk kanalını kesintisiz izlemek için uydu ayarlarının doğru bir şekilde yapılması gerekir. Son dönemde geliştirilen teknolojik uydu alıcılarında kanal ayarlama işlemi otomatik bir şekilde yapılabiliyor. Bununla birlikte, bazı cihazlarda manuel kuruluma ihtiyaç duyulabilir. Manuel kurulumda kanal frekansı ayarlama işlemi zor gibi görünse de aslında oldukça kolay bir işlem. Bunun için tek yapmanız gereken; vermiş olduğumuz güncel frekans bilgilerini doğru bir şekilde gerekli alanlara girmektir. 

Minika Çocuk frekans ayarlarını sizler için adım adım açıkladık…

1. Adım

İlk olarak, kumandanın üzerinde bulunan “Menü” tuşuna basarak ayar menüsüne giriş yapmalısınız. “Menü” tuşu kumandaların modeline göre farklılık göstererek “OK” veya “Setup” adıyla da yer alabilir. Eğer, kumandanızda menü ayarlarının nasıl açıldığını bilmiyorsanız, kullanma kılavuzuna bakarak işlemi yapabilirsiniz.

2. Adım

Ayarlar menüsünü açtıktan sonra, kurulum ayarları ve yeni kanal ekleme seçeneklerinin bulunduğu bir bölüm açılacak. Bu noktada karşınıza, otomatik kanal arama, kanal ekleme, frekans ekleme ve elle kanal ekleme gibi seçenekler çıkacak. Kumanda üzerinde yer alan yön tuşlarını kullanarak “Kanal Ekleme” veya “Frekans Ekleme” seçeneğine basın.

3. Adım

Kanal ayarlaması yaparken, uydu alıcınızın modeline göre seçenekler için farklı isimler yer alabilir. Bu duruma göre, sonraki adımda “Alış Frekansı” veya “Uydu Frekansı” seçeneklerinden birini seçin. Uydu kısmında ‘Türksat 4A’yı seçtikten sonra, Minika Çocuk yayını için frekans bölümüne “12053” sayısını yazın. Tuşlama yapmak için kumanda üzerinde yer alan sayıları kullanabilirsiniz.

4. Adım

Yine aynı bölümde yer alan “Sembol Oranı” veya “Symbol Rate” kısmına gelin. Minika Çocuk kanalı için boşluğa “27500” numarasını tuşlayın.

5. Adım

Sonraki adımda, polarizasyon ayarlarını girmek için yön tuşlarını kullanarak “Polarizasyon” bölümüne geçiş yapın. Ardından H (Yatay) – Horizontal yazısını seçin.

6. Adım

Polarizasyon bilgisini de doğru bir şekilde girdikten sonra “FEC” ayarlarının da doldurulması gerekir. Ancak, bazı uydu alıcılarında bu ayarın yer almadığını belirtelim. Eğer sizin ekranınızda da “FEC” bilgilerini gireceğiniz bir alan bulunmuyorsa “FEC” ayarını yapmanıza gerek yok. Kurulum ayarlama listesinde “FEC” alanı bulunuyorsa Minika Çocuk kanalına ait 5/6 kodunu yazın.

7. Adım

Tüm bilgileri doldurduktan sonra “OK” veya “Tamam” butonuna basarak kanal ayarlama bilgilerini tamamlayın. Ayarlamayı tamamladıktan sonra kanal listesinde yer alan Minika Çocuk kanalını istediğiniz sıraya alabilirsiniz.

Sports TV Frekans Bilgileri

EKOTÜRK Frekans Bilgileri

24 TV Frekans Bilgileri

Benzer Haberler

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz