Pilatesi Kimselere Bırakmam Diyen Ebru Şallı Adeta Yıllara Meydan Okuyor! İşte Türkiye’nin Pilates Misyoneri

Aleyna

Haberler

7 Nisan 2021

Pilatesi Kimselere Bırakmam Diyen Ebru Şallı Adeta Yıllara Meydan Okuyor! İşte Türkiye’nin Pilates Misyoneri

Ebru Şallı için “Pilatesi Türkiye’ye Getiren Kadın” desek yanlış olmaz herhalde. Çünkü gerçekten de bu ülkede birçok kişi pilatesten onun sayesinde haberdar oldu ve pilatesi adeta tüm ülkede yaygınlaştırdı. Üstelik hala daha çizgisinden hiçbir şey kaybetmeden yolunda yürümeye devam ediyor. İşte pilatesle yıllara meydan okuyan Ebru Şallı!

Pilates Öncesi Pilates Sonrası!

Ebru Şallı

Ebru Şallı’yı televizyon ekranlarında ilk kez pilates yaparken gördüğümüzde de bu işi ne kadar ciddiye aldığını anlamıştık aslında. Ama kendisini pilatesten çok daha öncesinden tanırız. 1995’de yani daha lise yıllarında Queen of Turkey yarışmasının birincisi olan Ebru Şallı sonrasında üniversiteye devam etmedi. 1996’da liseyi bitirir bitirmez 1997 yılında Ozan Orhon’la evlenip bir yıl sonra da boşandı. Akabinde bazı televizyon dizilerinde görmeye başladık Ebru Şallı’yı. Unutabilsem, Belalım Benim, Gölge Çiçeği ve Reyting Hamdi dizilerinde roller aldı. Ama bunların hiçbirisi Ebru Şallı’nın gönlünde yatan aslan değilmiş anlaşılan.

İşte O İş Bu İş!

Ebru Şallı’ya “İşte aradığım o iş bu iş” dedirten şey belki de pilates olmuştur. Ünlü güzel öncelikle 2008 yılında Pilates endüstrisinin dünya lideri olan Scott Pilates’in eğitmeni Wayne Seeto’dan ciddi bir eğitim aldı. Bu eğitimin ardından da adeta “Ben bu iş için yaratılmışım!” dercesine bir enerjiyle Türkiye’nin Pilates misyonerliğine soyundu. Hatta o dönemlerde kendisi ile yapılan röportajlarda günde 8 saat Pilates için çalıştığını anlatıyor.

Sağlıklı Yaşamakla Kalmadı Kitap da Yazdı

Ebru Şallı

Ebru Şallı sağlıklı yaşam konusunu yalnızca pratikte bırakmayarak bir de kitap kaleme aldı. “Hamilelikte Sağlıklı ve Güzel Kalmak” kitabının ardından birçok alana yönelik pilates egzersiz videoları yayımlamaya devam etti. Yine kendine ait bir Youtube kanalının dışında hafta içi her gün Beyaz TV ekranlarından Ebruli programının sunuculuğunu yaparak sağlıklı yaşama dair öğrendiklerini herkesle paylaştı. Bugünse halen daha sosyal medya üzerinden Türkiye’nin Pilates elçiliğini yürütmeye devam ediyor.

Benzer Haberler

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz